BIKRAM YOGA

Bikramyoga 90 min är originalet till begreppet Hot Yoga och utövas i 40 graders värme.
Det är en fantastisk klass att börja med om man är helt ny till yoga eller helt ny till Hot Yoga. Den är skonsam och samtidigt mycket utmanande vilket är fantastiskt om du känner dig stel eller har skador och behöver rehabilitering.
Inga varma klasser är gravidanpassade.

Läs mer

Bikram Yoga är traditionell HathaYoga grundad av Bikram Choudhury vilken populariserades i början av 1970-talet i USA. Bikramyoga utövas alltid under 90 minuter i ett uppvärmt rum med 26 sammansatta övningar, inklusive 2 andningsövningar. Samma serie världen över, vilket är relativt unikt och mycket användbart om man reser mycket.

Mini Bikram
Bikramyoga erbjuds i klasser av 60, 75 samt den klassiska 90 min, den görs också ibland i en flow-variant där man flätar ihop de klassiska rörelserna.
Är du helt ny kanske du vill börja med de kortare klasserna, men inte nödvändigtvis

FLOW CLASSES

Flowklasserna baseras på Vinyasa Flow som har den klassiska solhälsningen som grund eller delar av strukturen. Detta är effektivt för att bygga bålstabilitet och styrka. Här belastas armar och axlar och rygg så har du skador skall du börja med Bikramserien som är mer anpassad till skador.
Syftet med serien är att öka styrkan i överkropp, core och mage kombinerat med djupare stretchövningar samt att synkronisera andning med rörelse.
Inga varma klasser är gravidanpassade.

Se fler typer av klasser

Slow flow
är en nybörjarvänlig klass gjord i ett flöde mellan andning och rörelse (flow) i ca 38 graders värme. En perfekt klass att börja med om man aldrig gjort ”vinyasa” flow klasser tidigare och grunderna beskrivs tydligt i denna klass.

Morning, lunch & evening flow
Klasserna varierar en aning beroende av tid på dygnet. Morgon, lunch och sena kvällsklasserna är 55-60 min. I samtliga flowklasser har vi inslag av vinyasa där vi belastar armar, axlar och rygg vilket bidrar till att bygga mer core och bålstabilitet.

Strong Yoga & More Core
är vår mest avancerade klass – superladdad och med utmanande övningar för både styrka, core och kondition 38 graders värme. Ej anpassad för helt nya.

Friday & Sunday Flow
är en varierande flowklass, ibland med ett tema, där vi har lite högre musik och lite mindre instruktioner. Klassen är mellan 75-90 min och oftast 38-40 graders värme, ej nybörjaranpassad.

Breathwork & Stress Less
Detta är våra lugnare klasser. Lär dig att hantera stress och släppa gamla mönster genom våra klasser Stress Less, Breathwork och yinyoga. Värmen varierar men alla klasser helt nybörjaranpassade. Se schemat för tider.

Yoga Classes

Hot Classes

Utbildningar

Event & Workshops

Stress Less

Live Online

PT Yoga & Event