Yoga

Här finner du ett urval av yogaklasser, workshops, utbildningar, event och retreats.

Yoga Classes

Hot Classes

Utbildningar

Event & Workshops

Stress Less

Live Online

PT Yoga & Event

Sports Yoga

After-ski yoga

Golf Yoga

Yoga for Runners

Yoga for Players

Yoga classes

Inga varma klasser är gravidanpassade.

Bikram

Bikramyoga är originalet till begreppet Hot Yoga och utövas i 40 graders värme. Det är en fantastisk klass att börja med om man är helt ny till yoga eller helt ny till Hot Yoga. Den är skonsam och samtidigt mycket utmanande serie vilken är fantastiskt om du känner dig stel eller har skador och behöver rehabilitering.

Bikramyoga erbjuds i klasser av 60, 75 samt den klassiska 90 min, den görs också ibland i en flow-variant där man flätar ihop de klassiska rörelserna.
Är du helt ny kanske du vill börja med de kortare klasserna, men inte nödvändigtvis.

Flow

Flowklasserna är andning till rörelse och även kallad Vinyasa Flow. Klasserna är effektiva för att bygga smidig styrka, balans och uthållighet men har du skador skall du börja med Bikramserien som är mer anpassad till rehabsyfte.

Dessa klasser ökar styrkan i överkropp, core, mage och kombineras med djupare stretchövningar. Målet är att synkronisera andning med rörelse = flow. Klassen görs till musik.

Core

Detta är en perfekt klass för dig som behöver lägga fokus på att bygga styrka – till exempel om du har/haft problem med ryggen. Serien bygger på att skapa bålstabilitet och genom fler olika vinklar jobbar vi grundligt igenom core och stabiliseringsmusklerna såsom mage, sidor, säte och rygg. Klassen görs i värme för att maximera träningen.

Yin

Yinyoga görs mestadels sittandes och liggande på golvet i ca 32 graders värme och innefattar djupa stretchövningar för att stimulera bindväv, leder och muskelfästen. Det är en mycket lugn form av yoga. Här lägger vi fokus på att slappna av, låter tiden och tyngden ta oss in i en djupare stretch och avspänning. Perfekt komplement till våra mer aktiva yogaformer och mycket effektivt för att släppa stressen och hitta den sanna vilan.

Övriga klasser

Vi försöker hålla ett varierande schema och testar därför bland lite andra klasser. Du finner alltid en beskrivning på övriga klasser under ”View details” när du klickar på klassen som du vill boka.

Pop up & gästtalare

Vi välkomnar varmt gästlärare att hålla klasser, workshops och sina utbildningar på DuCalme.

Vissa av dessa klasser kommer du som medlem att kunna boka med ditt medlemskap och andra kommer du att kunna köpa i webshop.

Detta i syfte att du som medlem ska få tillgång till en bred kunskap och variation i utbud av klasser & lärare.

Håll utkik för detta på sociala media då vi försöker begränsa antalen mail vi skickar ut.

#ducalmeyoga / @ducalmeyoga

Välkommen!

Kurser & Workshops

Kurser och workshops är fantastiskt för att komma igång eller fördjupa sig i yogan. Erbjudandet varierar och du finner beskrivning på dessa aktiviteter här.

Self Practice

Principen av erbjuda tider för Self Practice är att få tillfälle att utforska sig själv som sin egen yogalärare. Vi erbjuder även digitalt ledda klasser men internationella lärare av högklassig kvalitet. Har du bokat plats på Self Practice/Digital kl. 07.00 behöver du avboka senast 20.00 kvällen innan. Studion öppnar 15 min innan varje Self Practice.
Bokning är obligatorisk dvs. ingen drop-in.

Digitala event

Vi erbjuder digitala event av olika slag i studion – med eller utan värme – dessa visas på skärmar i salen.
Vi har då tillång till internationella lärare som vi inte annars hade och även till LIVE klasser. Dessa kan ingå i medlemskapet eller kan i annat fall köpas i webshop.

Håll utkik i nyhetsbrev, bokningssidan och på sociala media för mer information.

Event & Evenemang

Ditt företag – Dina medarbetare

 

YOGA & MINDFULNESS PÅ FÖRETAG

IN HOUSE / EVENT / KONFERENS

Behöver du yogalärare som kommer till dig? Antingen vid enstaka tillfället eller med regelbundenhet. Vi gör en behovsanalys tillsammans och skickar rätt person till rätt plats.

Vi erbjuder även ett koncept där vi bygger en yogastudio på ditt företag, kontor hotell eller anläggning och tillhandahåller och utbildar såväl personal och förser dig med utbud av digitala yogaklasser för med frihet och lägre kostnad. Det kallas DuCalme Inhouse Concept, för mer info kontakta oss.

Kontakta info@ducalme.se

PRIVATA SÄLLSKAP & EVENT

Vill du ha ett privat event hos oss – För din vänner, din nya produkt eller för ditt företag? Vi har färdiga förslag eller så skräddarsyr vi gärna så det blir precis som du behöver och vill ha det.

När vi har yogaevent hos oss brukar man komma in och basta ångbastu innan yogapasset som vi brukar rekommendera till 60-75min. Efter brukar vi servera lättare lunch eller frukost beroende på tid på dygnet. Vi brukar räkna med mellan 2-3 timmar för ett event.

Kontakta info@ducalme.se

HYRA DUCALME

Vill du hyra duCalme och ta med en egen yogalärare eller i något annat syfte som en filminspelning, mottagning eller liknande?

Kontakta info@ducalme.se