HOT CLASSES

A good place to start…

BIKRAM YOGA

Bikramyoga 90 min är originalet till begreppet Hot Yoga och utövas i 40 graders värme.
Det är en fantastisk klass att börja med om man är helt ny till yoga eller helt ny till Hot Yoga. Den är skonsam och samtidigt mycket utmanande vilket är fantastiskt om du känner dig stel eller har skador och behöver rehabilitering.
Bikram Yoga är traditionell HathaYoga grundad av Bikram Choudhury vilken populariserades i början av 1970-talet i USA. Bikramyoga utövas alltid under 90 minuter i ett uppvärmt rum med 26 sammansatta övningar, inklusive 2 andningsövningar. Samma serie världen över, vilket är relativt unikt och mycket användbart om man reser mycket.
Mini Bikram 60 min härstammar direkt från originalet – Bikramserien och görs även den i 40 graders värme. Klassen är en kortare variant av bikramserien och även den utmärkt för nybörjare och väl anpassad för personer med skador eller i behov av rehabilitering.

More Core Yoga
Detta är en klass som är perfekt för dig som har eller tidigare har haft problem med ryggen. Serien bygger på att skapa bålstabilitet och genom fler olika vinklar jobbar vi grundligt igenom core och stabiliseringsmusklerna. Den kan göras med eller utan värme vilket angivs vid bokning.

Boka här!

Online yoga hittar ni här.

Vidare till…

FLOW CLASSES

Flowklasserna baseras på Vinyasa Flow som har den klassiska solhälsningen som grund eller delar av strukturen. Detta är effektivt för att bygga bålstabilitet och styrka. Här belastas armar och axlar och rygg så har du skador skall du börja med Bikramserien som är mer anpassad till skador.
Syftet med serien är att öka styrkan i överkropp, core och mage kombinerat med djupare stretchövningar samt att synkronisera andning med rörelse.

Slow flow
är en nybörjarvänlig flowklass gjord antingen i 38 eller i 32 grader, detta är angivet vid bokning. En perfekt klass att börja med om man aldrig gjort vinyasa flow klasser tidigare och där grunderna beskrivs tydligt.
Boka här!

Hot-Flow
klasserna varierar en aning men grunden är densamma. De görs i ca 38 grader och är dynamiska till skillnad från bikramserien som är mer statisk.
Boka här!

Morning, lunch & evening flow
Klasserna varierar en aning beroende av tid på dygnet. Morgon, lunch och sena kvällsklasserna är 55-60 min. I samtliga flowklasser har vi inslag av vinyasa där vi belastar armar, axlar och rygg vilket bidrar till att bygga mer core och bålstabilitet.
Boka här!

Supercharge
är vår mest avancerade klass – superladdad och med utmanande övningar för både styrka, core och kondition. Ej anpassad för helt nya.
Boka här!

Friday Flow
är en varierande flowklass, ibland med ett tema, där vi har lite högre musik och lite mindre instruktioner.
Klassen är mellan 75-90 min och oftast 38-40 grader varm.
Boka här!

Silent Flow
är en klass utan instruktioner när hela klassen rör sig långsamt tillsammans till lugn musik. Serien är oftast bikramserien i ett flöde. Du skall helst ha gjort den tidigare och vara medveten om hur du skall yoga med dina skador. Ofta görs denna i bikramvärme dvs 40 grader.
Boka här!