BIKRAM YOGA CLASSIC

Bikram Yoga är originalet till begreppet Hot Yoga och görs i 40 graders värme.

En fantastik klass att börja med om man är helt ny till yoga eller helt ny till Hot Yoga. Den är skonsam men mycket utmanande ändå vilket är oslagbart om du är mycket stel eller har skador då den belastar leder och muskler jämt och fint utan belastning på armar & axlar.

Bikramyoga är traditionell Hathayoga grundad av Bikram Choudhury vilken populariserades i början av 1970-talet i USA. Bikramyoga utövas alltid under 90 minuter i ett rum uppvärmt rum, bestående av 26 sammansatta övningar, inklusive två andningsövningar. Samma serie världen över, vilket är relativt unikt och mycket användbart om man reser mycket.


BIKRAM EXPRESS

Bikram Express härstammar direkt från originalet – Bikramserien och görs även den i 40 graders värme.

Den består i stort sätt av samma övningar som i Bikramserien men genom att sammanfläta vissa övningar och inte ha lika många repetitioner så gör vi den på 60 min.

I detta pass, som i Bikramserien läggs ingen belastning på armar/axlar eller handleder och är därför även den väl anpassad till nybörjare eller till dig med skador.
Mycket bra klass att börja med om man är helt ny eller helt ny till att yoga i värme.HOT-FLOW KLASSER

Hot-Flow görs i ca 38-40 grader. Det är en fusion av olika utvalda yogaövningar och populär funktionell träningsteknik. Syftet med serien är att öka styrkan i överkropp, core och mage kombinerat med djupa stretchövningar hämtade ur YinYoga Serien. Serien praktiseras i ett flöde för att förena och sammankoppla andning till rörelse.

NonStop Flow (60 min) är en klass utan stopp i ett långsamt flöde för både styrka, balans, kondition och rörlighet under 60 min. Perfekt för morgon eller lunch.

Strong Flow (75 min) är en super-laddad klass där vi har mycket fokus på styrka och uthållighet kombinerat med ett par djupare höftöppnande rörelser.

Full Deep Flow (90 min) är den klassen då vi samlar alla rörelser, stannar längre och lägger till fler övningar vilket ger dig tid att hitta djupet i din yoga.

Friday Flow är ”Teachers Choice”, en klass som bygger på att lärare designar klassen med ett tema eller beroende på gruppen och stämningen i klassen. Ofta i värme, med lite högre musik och lite mindre instruktioner. Klassen är mellan 75-90 min.

NYHET! COOLER CLASSES…

Dessa klasser görs i svalare temperatur, i ca 30-32 grader.

MINDFUL YOGA

Vi blandar här yoga, meditation och mindfulness. Klasserna verierar och vi har ofta gästlärare som kommer in och kör klassen. Ta gärna med något du kan lägga över dina axlar för meditationen efter yogan. Golvet är heligt på duCalme och därför alltid varmt och skönt. Enjoy!

YIN YOGA

Yinyogan handlar om djupa stretchövningar och att balansera upp kroppen inte bara muskulärt utan även i bindväv leder och muskelfästen. Det är en mycket lugn yoga som görs främst sittandes och liggandes på golvet. Här lägger vi fokus på att slappna av, i en stilla position och låter man tiden och tyngden ta oss in i en djupare stretch. Perfekt komplement till våra mer aktiva yogaformer och mycket effektivt för att stressa av och hitta vilan.

Fler klasser kommer inom kort…